Welke Apps moet ik installeren?


Ik kan me voorstellen dat wanneer je de eerste keer een Android-Smartphone hebt of de eerste keer een bezoek brengt aan de Play Store je geen enkel idee hebt wat je allemaal nodig zou kunnen hebben? Mijn grote fout was dat ik gewoon alle gratis apps wat ik misschien ooit nodig zou kunnen hebben op m'n gsm ging installeren, oeps... niet doen!

Je geheugen raakt binnen de kortste keren vol en hierdoor word je telefoon trager...

Welke apps nou echt interessant zijn en welke je dus echt moet installeren is natuurlijk per persoon verschillend. We hebben daarom even een top 10 samengesteld om je op weg te helpen. Al deze apps zijn gratis en kunnen dus door iedereen op zijn/haar Android apparaat worden geïnstalleerd.

WhatsApp

WhatsApp is eigenlijk momenteel de door mij meest gebruikte App, je kunt hiermee oneindig veel berichtjes sturen naar je vrienden, mits deze natuurlijk ook gebruik maken van WhatsApp. Je kunt behalve berichtjes ook foto's en video's sturen of zelfs je stem of een liedje opnemen met de Voice button naast de verzendknop in WhatsApp en dit allemaal zonder extra kosten. Je gebruikt wanneer je geen wifi hebt natuurlijk wel data, maar dit is altijd zo wanneer je een internet dienst gebruikt op je telefoon. Nog een voordeel van WhatsApp is dat het ook beschikbaar is voor de iPhone, BlackBerry en Symbian Nokia-telefoons. Je kunt zodra je de App geïnstalleerd hebt ook een profielfoto uoloaden en een status ingeven. Je ziet ook gelijk welke vrienden er gebruik maken van WhatsApp. Naast 1 op 1 gesprekken kun je ook een groepsgesprek aanmaken, degene die het groepsgesprek initieerd is de groepsleider en kan zoveel mensen uitnodigen als hij/zij wil, je kunt zo'n groep ook een eigen naam geven, bijvoorbeeld Verjaardag of Weekendje weg.

E-mail

Wanneer je een Android-toestel in je bezit hebt, dan raad ik je aan om een Gmail-account te gebruiken. Omdat dit beide producten van Google zijn werken deze gewoon heel goed samen. Heb je geen Gmail-account wil je dit ook niet, installeer dan gewoon de app van de e-mail account wat jou voorkeur heeft. Mails lezen en beantwoorden op je gsm is gewoonweg ideaal, ik zou niet meer zonder kunnen!

Facebook

Facebook wordt door mij eigenlijk net zo vaak gebruikt als WhatsApp, voor het delen van mijn statusupdate of het uploaden van foto's. Ik bekijk en like ook graag status updates en foto's van vrienden en blijf zo op de hoogte van wat er speelt. Je kunt ook gebruik maken van de fb chat, dit is handig voor vrienden die bijvoorbeeld geen WhatsApp hebben of mensen die je wel je fb maar niet je telefoonnummer wilt geven ;-).

Twitter

Twitter is net als fb ideaal voor het delen van status-updates, ff snel tweeten en je volgers zijn weer op de hoogte van wat er speelt. Je vrienden kunnen jou op twitter dus volgen en andersom kan dit natuurlijk ook. Naast vrienden kun je bijvoorbeeld ook BNers volgen of andere mensen die je misschien persoonlijk niet kent maar wel in geïnteresseerd bent.

Instagram

Instagram is eigenlijk wel de app voor het maken van prachtige foto's met je Smartphone. Je maakt hiermee een gewone foto en kiest vervolgens uit een aantal filters om zo een prachtig plaatje te creëren. Ideaal voor selfie's :p. Je kunt de foto's die je via Instagram maakt delen op Instagram zelf, maar ook op bijvoorbeeld Twitter of Facebook. Je ziet wanneer je inlogt alleen foto's van mensen die je volgt en kunt deze vervolgens liken of een reactie plaatsen.

NU.nl

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dan is NU.nl de app die je moet installeren op je Android toestel. Je kunt zelf bepalen in welke berichten je geïnteresseerd bent zodat je niet overladen wordt met allerlei voor jou on-interessante nieuwsberichten.

Dropbox

Dropbox is ook echt ideaal en ook goed te gebruiken op Smartphone. Ik gebruikte het al voordat ik de app op mijn telefoon had geïnstalleerd voor het versturen van grote bestanden en met name foto of videa bestanden. Met Dropbox kun je, je documenten, afbeeldingen en video's in de Cloud opslaan en kun je deze vanaf elk toestel of elke pc/laptop waarop je Dropbox geïnstalleerd hebt openen, bekijken en doorsturen. Dropbox is in principe gratis tot 2GB, dit geheugen kan vergroot worden wanneer je vrienden door jou uitnodigd worden en ook gebruik gaan maken van Dropbox. Je kunt je opslagruimte ook vergroten tegen betaling.

Google Maps

Je kunt Google Maps gebruiken om informatie van bedrijven op te zoeken en je route te plannen. Ik gebruik Google Maps eigenlijk vooral als navigatie en ben er zeer blij mee!

9292

9292 is de opvolger van 9292ov, dé app voor het plannen van je reis via openbaar vervoer. Je kunt via de app ook geplande reizen bewaren om deze zo makkelijk terug te vinden.

Pocket

Pocket, heette vroeger Read It Later, je kunt hiermee artikelen, video’s en/of foto’s verzamelen die je op een later moment nog eens wilt bekijken. De items die je bewaart, worden zo opgeslagen dat alleen de belangrijkste foto’s getoond worden en het lettertype goed leesbaar is. Je kunt zelf tags toevoegen en de grootte van het lettertype en de achtergrondkleur aanpassen. Wanneer je het artikel, de video of de foto hebt bekeken, kun deze eveneens archiveren.