Update 02-07-18

PlayStation Now Q&A

 

Wat houdt streaming precies in?

“Streaming” houdt het volgende in: wanneer je een game speelt via PS Now, dan speel je die eigenlijk via de servers van Sony – PlayStation met jouw breedbandinternetverbinding. Dit betekent ook dat je niets hoeft te downloaden op je PS4 of Windows PC/laptop, en jouw gameplatform dus niet volloopt met restanten van allerlei games. Hoe cool is dat?!

Welke apparaten kan je gebruiken om PS Now op te spelen?

De volgende apparaten kan je gebruiken om PS Now op te gebruiken: PlayStation 4 en Windows PC’s of laptops.

Welke games kan ik gaan spelen met PS Now?

Hieronder een kleine greep uit de games die je kan gaan spelen als je een abonnement neemt op PlayStation Now. Je hebt de keus uit 500 titels. Er is een grote keuze uit PlayStation 2, 3 en 4 games:

  • Uncharted 3                     
  • Red Dead Redemption
  • LEGO Harry Potter, Jaar 1-4
  • The Last of Us                  
  • Bioshock Infinite                            
  • Ratchet & Clank All 4 One
  • Killzone Shadow Fall      
  • Borderlands                                     
  • Injustice: Gods Among Us

Hoeveel kost een abonnement op PS Now?

Een abonnement op PS Now kost slecht 14,99 euro per maand. Kortom, geen geld voor urenlang gameplezier! Je krijgt onbeperkt toegang tot een groot aantal games, wel 500 in totaal, en de bibliotheek blijft groeien. 

Kan ik mijn voortgang in PS Now-games opslaan en later verdergaan met gamen?

Ja, je kan je voortgang bij PS Now-spellen opslaan en later verdergaan met spelen, doordat je je progressie opslaat in een special cloud. De voorwaarde is wel dat je abonnement nog actueel is.

Kan ik mijn PS Now-games spelen op een andere PS4, bijvoorbeeld bij vrienden?

Ja, je hebt gewoon toegang tot jouw PS Now games en de progressie die je hebt gemaakt in jouw games, ook als je niet speelt op je eigen PS4 of Windows laptop/PC. Het enige dat je hoeft te doen is inloggen met jouw inlognaam en wachtwoord.

Kan ik ook online multiplayer-games spelen op PS Now?

Ja, dat kan! Sterker nog, het is zelfs leuker, want je kan dan tegen elkaar spelen of juist samen. Je hebt dezelfde mogelijkheden die je zou hebben wanneer je de fysieke game zou hebben aangeschaft en hetzelfde geldt voor degene waar je tegen speelt.

Zijn alle originele game-elementen van iedere game ook te spelen op PS Now?

Niet altijd. Het kan voorkomen dat sommige in-game functionaliteiten anders zijn in de PS Now-versie van de game. De gedownloade of de fysieke gekochte game en de PS Now-versies kunnen dus verschillen. Waar zit ‘m dan dat verschil in? Deze zitten in de volgende zaken: De PS NOW-games kunnen niet gecombineerd worden met DLC add-ons, ze hebben een lagere resolutie dan het origineel, er is een beperkte toegang tot in-game stores, minder door andere gamers aangemaakte content en er is geen stereogeluid mogelijk. Gamevoortgang wordt opgeslagen op de PS Now-servers.

Wat voor een internetverbinding heb ik nodig om gebruik te kunnen maken van PS Now?

Om gebruik te kunnen maken van PS Now heb je minimaal een internetverbinding van 5Mbps nodig. Voor de beste verbinding kan je gebruikmaken van een kabel om beschikking te hebben over internet op je PS4 of Windows PC/laptop. Ook kan je op het moment van online jouw apparaat beter geen andere taken laten uitvoeren.

Moet ik extra apps of software downloaden om toegang te krijgen tot PS Now?

Nee, er zijn geen extra apps of software nodig om toegang te kunnen krijgen tot PS NOW. Je kan een abonnement op PS Now aanschaffen via de PlayStation Store. Beste is nog dat je slechts € 14,99 voor een maand PS Now betaalt. Dat is toch voor niks?

Moet ik lid zijn van PlayStation Plus om een abonnement op PS Now te kunnen nemen?

Nee, het is niet nodig om lid te zijn van Playstation Plus om een Playstation Now-abonnement te nemen. PlayStation Plus en Playstation Now zijn twee verschillende diensten. Je kan beide wel aanschaffen via de PlayStation Store.

Kan ik een verlanglijstje maken?

Ja, je kan een verlanglijstje maken, dit kan in de feature “Mijn lijst”. Je kunt hierin bijhouden wat je nog wilt gaan spelen; overigens kan dit ook als je (nog) geen PS Now-abonnement hebt. Je kan je favoriete games in de app aanduiden. Duw op de toets met het kruisje op je PS4-controller om de gamepagina te openen. Selecteer vervolgens “Mijn lijst”. Kies uit maximaal 50 PS Now-titels die je nog wilt gaan spelen en krijg op deze manier ook makkelijk toegang tot deze specifieke games.


Indien je vragen hebt over PS Now, neem dan kun je op diverse manieren contact opnemen met onze klantenservice. Mocht je het saldo van je PlayStation account willen verhogen, schaf dan een van de bovenstaande prepaid PSN Cards aan! Veel plezier!